Pages

Ads 468x60px

Thursday, 24 January 2013

sekadar coret-coret

bismillahirrahmanirrahim.....

assalamualaikum warahmatullah semua !

fuuuhhhh !!!! berhabuk sungguh blog ana ni, dah bercicit segala spider dalam ni agaknya...kekekeke

ikutkan hati, ana rindu sangat nak menulis kat blog ni, bayangkan setelah 5 minggu baru dapat tunaikan hajat.. 'kehilangan' ana sebelum ni takdelah sibuk mana pun, tapi disebabkan laptop tu pening sikit, dan sekarang masih lagi dirawat di kedai.. berbunga hati sekarang bila dapat menatap blog semula.. yeahhh !!!!

alhamdulillah, sekarang ana sudah memasuki sem 3 di pusat asasi UIA.. baru je hampir seminggu masuk, rasa gembira dan hati mula ceria tatkala dapat peluang menatap lagi wajah-wajah kesayangan.. cecehhh.. ehem !! maksud ana wajah-wajah sahabat ana.. kini terubat rindu di hati.. ana pun tak tau la,, 3 bulan tak jumpa rasa lama sangat, berhubung melalui facebook, tweeter dan fon rasa tak puas.. eh,, dah kenapa tu senyum-senyum pulak orang tu ye? hehehehe...

baru-baru ni, ana menerima sekeping gambar dari perantauan.. emm,, sahabat ana yang sangat ana rindu, kini sedang berada di jordan.. beliau mengirimkan kepada ana gambarnya ketika musim syita' (sejuk) di irbid, jordan.. sebenarnya, ana tak kisah pun pasal salji, tapi ana rasa seronok melihat wajahnya.. ana tatap puas-puas wajah kesayangan ana tu.. rasa macam nak terbang ke jordan untuk berjumpa dengannya.. tapi apakan daya ! ana tak mampu,, nak bayar duit tambang flight pun tak lepas macammana? hehe.. takpe, kami sentiasa bertemu di dalam doa.. itulah sebenar-benar ukhwah..


kata imam al Ghazali :

keindahan ukhuwah itu bukanlah terletak pada indahnya sebuah pertemuan tetapi ketika seseorang itu mengingati antara satu sama lain di dalam doa


berbalik semula pada semester 3, sudah tentu mencabar.. ana perlu ambil 6 subjek.. berat tu ! tapi, jika kita perbetulkan niat atas dasar apa kita menuntut ilmu, jika kerana Allah sudah tentu semuanya dipermudahkan ! percayalah, ALL IS WELL ! 

rasanya cukup setakat ini dulu, ada kelapangan nanti ana akan fikirkan idea terbaik untuk dikongsi bersama..insyaAllah.. jumpa lagi !


untuk anda semua ! selamat berukhwah ^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...