Pages

Ads 468x60px

Wednesday, 13 March 2013

Pasrah Segalanya ~~

assalamualaikum warahmatullah....



ana ingin berkongsi sebuah lagu yang mana ana baru dengar first time terus suka dan menyentuh hati ana.. tambah-tambah pula sekarang Allah sedang menguji ana dengan dugaan yang benar-benar hampir membuatkan ana tersungkur.. namun ana sentiasa yakin bahawa ujian itu tanda Allah menyayangi dan ingin memuliakan hamba-hambaNya.. malam tadi ketika tengah melayan kesedihan, tergerak hati ana nak tekan link lagu PASRAH SEGALANYA di youtube, terasa bagaikan hati ni nak sangat tau lagu ni sedangkan tak pernah tahu pun akan kewujudannya.. bila dah dengar, hati ana terpujuk.. alhamdulillah.. duhai sahabat ana sekalian,, kini dengarkanlah ~~


pernah hati ini terguris
dengan fitnah dan tohmahan menghiris
sehingga terasa diri ini hina
kerana tiada siapa yang sudi membela..

kutabahkan hatiku harungi hidup
biarpun tiada siapa yang menemani
keseorangan aku di lautan sepi
ditinggalkan mereka yang ku percayai..

namun ku tahu ada hikmahnya
setiap segala yang menimpa diri
ku serahkan segala padaMu Tuhan
yang berkuasa jua mencipta
kerana Engkau Maha Mengetahui
segala apa yang terbuku di hati..

Ya Allah tidakku terdaya lagi
menahan dugaan yang mencabar ini
terasa bagai noktah telah ku temui
mengakhiri segala yang telah aku mulai..

Ya Allah Engkau lindungilah aku
bekalkanlah daku dengan limpahan iman
agar tabahku menghadapi dugaan
agar tidakku terhenti di pertengahan..

kini di sini aku berdiri
bersama harapan yang tulus suci
agar terbitlah kembali mentari pagi
setelah malamku berkalut benci..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...